NYHEDER

Løvfaldsturen
Lørdag den 27/10 kl 11. Fra klubhuset. Det vil være varm kakao og boller bag efter.

Ryttermøde
Årets sidste, Mandag d. 22/10, kl. 19.00 i Klubhuset
Se Dagsorden her

Mesterskabsugen 2018 : Bliver kørt fra Lørdag d. 2. Juni til Lørdag d. 9. Juni, hvor vi slutter af med fællesspisning i klubhuset. Der vil skiftevis blive kørt i MTB og Landevej, så alle har mulighed for at deltage i begge dele, og det opfordres der til hvis det er muligt.
Se resultat af Enkelstarten Lørdag her
Se resultat af MTB Fællesstarten her – se Stig’s billeder her
Se resultat af Linieløbet Tirsdag her
Se resultat af MTB Teknik Tidskørsler her
Se resultat af Bjergenkeltstarten her

Klub Aktiviteter 2018
Vil du have overblik over klubbens aktiviteter 2018, så åbn aktivitetsliste her og print den ud og hæng på din opslagstavle

 

Vi er i Faaborgområdet beriget med et helt fantastisk terræn i form af bl.a. Svanninge Bakker, Sollerupskoven og Svanninge Bjerge, der giver utallige muligheder for at køre på MTB.

Vi vil arbejde for at opfange alle dem i Faaborg og omegn der gerne vil køre MTB og samtidig dele deres passion med andre i et socialt samvær omkring MTB-sporten.

Alle med interesse for at køre MTB er velkomne. Det gælder lige fra dem der bare ønsker at færdes i naturen på en MTB til dem der vil med ud at køre MTB-løb og forsøge at vinde disse.

Vil du have direkte information pr. mail om kommende MTB-arrangementer i FSM, samt relevante løb, hvor FSM deltager, så send en mail til jytte1964@live.dk

Husk – mountainbike, det kører man da hele året – uanset vejret.

God Skik

Overholdelse af færdselsregler, og almindelig høflig adfærd overfor andre trafikkanter, er en meget vigtig del af klubbens image.

Mountainbike sporten er i rivende udvikling, og vi er ikke den eneste klub i Danmark, der af og til bliver udsat for kritik. Det har bl.a. bevirket, at flere forskellige interesseorganisationer forsøger, at få en dialog i gang, således alle kan færdes i naturen uden at genere hinanden.

Naturstyrelsen har lavet et MTB kodeks som vi selvfølgelig også retter os efter. Det består af følgende punkter:

  1. Sæt farten ned, når du møder andre skovgæster.
  2. Gør roligt og venligt opmærksom på, at du gerne vil forbi.
  3. Skræm ikke dyrene og værn om træer og planter.
  4. Undgå at køre på ridestier, skispor og de afmærkede vandreruter uden for skovvejene.
  5. Kør aldrig i skovbunden uden for de officielle MTB-spor.
  6. Kør ikke på fortidsminder – gravhøje, hulveje og stendiger m.fl.
  7. Smid ikke dit affald i skoven.
  8. Afpas altid din hastighed efter forholdene; færdselsloven gælder også i naturen.

Reglerne for cykling i de danske skove har Folketinget fastsat i Naturbeskyttelsesloven.

Naturbeskyttelsesloven fastslår, at du som udgangspunkt gerne må cykle på skovveje og skovstier, der er menneskeskabte, og som fremtræder egnede til cykling med en almindelig cykel (i private skove dog kun fra klokken 6 om morgenen til solnedgang).

Loven fastslår på den måde også, at du ikke må cykle andre steder i skoven. Det vil sige, at du hverken på en almindelig cykel eller på MTB må cykle i skovbunden, på dyreveksler, i klitter eller på stendiger og lignende. Det betyder så også, at du ikke må lave dine egne MTB-spor i skoven.